IX. Nemzetközi Aventics Pneumobil Verseny 2016 – Versenykiírás

Az egri Aventics Hungary Kft. kilencedik alkalommal hirdet versenyt felsőoktatási intézmények hallgatóinak, pneumatikus hajtással rendelkező járművek tervezésére és kivitelezésére.

Az elkészített „járművek” több versenyszámban mérik össze teljesítményüket: a megtett legnagyobb távolság, az ügyességi és a gyorsulási kategóriákban. A legfontosabb értékelési szempont a megoldás műszaki eredetisége és a kivitelezés technikai színvonala. A versenyre egyetemi és főiskolai oktatási intézmények maximum 4 fős csapatai nevezhetnek (intézményenként és kategóriánként legfeljebb 3 csapat).

A versenyt két kategóriában hirdetjük meg: – Normál kategória: A nevezéskor valamennyi csapattagnak, a verseny napján pedig a benevezett csapattagok közül minimum 2 főnek hallgatói jogviszonnyal kell rendelkeznie .– Senior kategória:  Azok a végzett hallgatók nevezhetnek, akik az előző évi versenyek valamelyikén részt vettek, és egykori alma materük biztosítja részükre a korábbi kész járművet. Ehhez a pneumobilhoz, újabb elemeket nem biztosítunk, egyebekben pedig a 2016 évi versenykiírásnak kell megfelelniük. A nevezésnek tartalmaznia kell a felelős csapatvezető (műszaki felkészítő tanár) adatait, aki az adott intézmény oktatója, valamint a csapat kapcsolattartójának elérhetőségét (A kapcsolattartó lehet csapattag hallgató is.). A versenyre szóló jelentkezést a www.pneumobil.hu honlapról elérhető online felületen kell benyújtani 2015.10.25-ig. A rendező vállalat a versenyen részt vett hallgatóknak „Pneumobil Bizonyítvány”-t adományoz, amelyben elismeri a versenyre való felkészülés során szerzett szakmai és személyes képességeiket. A versenyen egy csapat járműve elnyeri az „Aventics Legjobb Pneumobilja 2016” címet. Az „Aventics Legjobb Pneumobilja 2016” csapat, valamint a verseny Normál kategóriájában valamennyi futam első három helyezettje és a Senior kategória összetett győztese értékes jutalomban részesül. A versenyre szóló nevezések beküldési határideje: 2015. október 25. A nevezési cím: Aventics Hungary Kft. 3300 Eger, Bánki Donát u. 3. illetve a pneumobil@aventics.com e-mail cím. A verseny időpontja: 2016. május 05-07. (csütörtök-szombat) További információ: www.pneumobil.hu

pneumobil_2016_beharangozo_plakat_max

Ugrás a lap tetejére