A számítógépes szerszámgépvezérlésektől a kiberfizikai termelési rendszerekig – Monostori László rendes tag székfoglaló előadása

Tanszékünk professzora, Dr. Monostori László, az MTA rendes tagja 2017. január 20-án, 10.00 órakor tartja székfoglalóját a Magyar Tudományos Akadémia Székházának Felolvasótermében.

Az előadás felvázolja egyrészről a gyártástudomány és -technológia, másrészről a számítástudomány, továbbá az információs és kommunikációs technológiák párhuzamos, de egyben kölcsönösen egymásra ható fejlődési ívét, ami a szerszámgépek numerikus vezérlésének megjelenésétől a kiberfizikai termelési rendszerek kialakulásáig vezetett. A folyamat még messze nincs lezárva, sőt a kutató-fejlesztő társadalomnak újabb és újabb kihívásokkal kell szembenéznie, amelyekből szintén ízelítőt ad az előadás.
Bemutatásra kerül továbbá, hogy miként járultak hozzá a magyar kutatók ehhez a fejlődéshez, aláhúzva a hazai és nemzetközi együttműködések jelentőségét és eredményeit, valamint azok jövőbeni perspektíváit.

Szekfoglalo meghivo_Monostori

Ugrás a lap tetejére