A Versenyképességi pályázati kiírás Digitális gyártástechnológia prioritásában két nyertes nagyprojektben is részt vesz a Tanszék

A „Versenyképességi és kiválósági együttműködések” 17 milliárd keretösszegű felhívására 47 pályázat érkezett, összesen több mint 37,5 milliárd forintos támogatási igénnyel. Az üzletileg is hasznosítható kutatási eredmények létrehozására benyújtott pályázatok többlépcsős testületi értékelése nyomán 21 projekt jutott támogatáshoz. Ezen belül a digitális gyártástechnológia alprogramjában nyert például az evopro vezette konzorcium, amely kkv-k számára fejleszt moduláris digitális gyártástechnológiai keretrendszert és szolgáltatásokat, illetve a Continental vezetésével a gyártási logisztikai feladatokat fejlesztő együttműködő csapat is. Ezekben a konzorciumokban a Gyártástudomány és -technológia Tanszék együttesen mintegy 460 milliós kutatási támogatással vesz részt. A két nyertes projekt részletei:

1. Moduláris digitális gyártástechnológiai keretrendszer és szolgáltatások fejlesztése KKV-k számára. (Projekt összköltség ~994 millió forint)
Résztvevők: evopro systems engineering Kft.
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Ecomatic Kft.
graphIT Kft.

2. Digitális megoldások kutatása a gyártáslogisztikai rendszerek dolgozóinak hatékonyság növelésére. (Projekt összköltség ~761 millió Forint)
Résztvevők: Continental Automotive Hungary Kft.
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
GAMMA-DIGITAL Fejlesztő és Szolgáltató Kft.

Ugrás a lap tetejére