Tanszéki előadók a MAGEOSZ 2017-es Műegyetemi rendezvényén

Immár több éves hagyományként a Magyar Gépipari és Energetikai Országos Szövetség minden év őszén fórumot szervez tagsága számára  a Műegyetemen. Ebben az évben november 17-én „A gépipari és energetikai vállalatok együttműködési lehetőségei a felsőoktatási és tudományos intézményekkel az Ipar 4.0 stratégia tükrében” volt a téma.

A rendezvényen olyan előadók mellett, mint Pomázi Gyula – Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) Iparstratégiáért és Gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkár, Dr. Cséfalvay Zoltán – Magyarország OECD nagykövete, Dr. Bárdos Krisztina – Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. (IFKA) ügyvezető igazgatója, Vityi Péter – Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) alelnöke, Joerg Bauer – a GE Magyarország elnöke – az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) Innovációs munkacsoportjának vezetője, tanszékünkről két előadó is meghívást kapott. A BME-ről a vendéglátó Villamosmérnöki és informatikai Kar dékánja Dr. Jakab László és a BME FIEK igazgatója Dr. Lengyel László voltak még az előadók között. A program bővebben itt tekinthető meg.

Dr. Monostori László professzor úr mint az MTA SZTAKI igazgatója és az Ipar 4.0 Nemzeti Platform képviselője az „Ipar 4.0 az együttműködés új lehetőségei” című előadással szerepelt.

   

Dr. Szalay Tibor tanszékvezető úr “A gépipari és energetikai vállalatok Ipar 4.0 stratégia adta együttműködési lehetőségei a felsőoktatási intézményekkel” című előadással vett részt.

A gyártás digitalizációja, az Ipar 4.0 jelszóval fémjelzett negyedik ipari forradalom napjaink egyik legfontosabb tásadalmi, gazdasági és ipari folyamatát jelentik. A Tanszék ebben betöltött szerepének jelentőségét mutatja a megtisztelő meghívás, hogy két előadóval is szerepelhettünk ezen a fórumon.

Ugrás a lap tetejére