Pro Scientia Aranyéremmel tüntették ki Geier Norbert kollégánkat

 Geier Norbert, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gyártástudomány és -technológia Tanszék doktorandusza kiemelkedő hallgatói összteljesítménye alapján kitüntetést vehetett át 2017.11.20.-án a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) dísztermében. A Pro Scientia Aranyérmet és az elismerő oklevelet Dr. Szendrő Péter (OTDT elnöke), Dr. Lovász László (MTA elnöke) és Balog Zoltán (emberi erőforrások minisztere) adta át.
A rendezvényen elismerő oklevelet kapott Dr. Mátyási Gyula c. egyetemi tanár is, példamutató tehetséggondozó munkájának elismeréseképp.
Pro Scientia Aranyérem kitüntetésben részesülhet az a fiatal, aki tanulmányai során és az általa választott szakmai területen kiemelkedő teljesítményt nyújtott, és arról pályamunkák, előadások és tudományos alkotások formájában számot adott. Az Aranyérem tehát nem egy-egy konferencián bemutatott előadást, pályamunkát ismer el, hanem a hallgatói összteljesítmény alapján a kiemelkedő egyéniséget. Az első odaítélést (1989) követően két évenként országosan 45 Pro Scientia Aranyérem kerülhet kiosztásra (ebből 3 Aranyérem ítélhető oda a műszaki területen alkotóknak).
Ugrás a lap tetejére