PROGRAMS projekt félúton

2019. március 14-én Torinóban (Olaszország) tartottuk a PROGRAMS projekt félidős (18. hónapos) beszámoló értekezletét. A PROGRAMS az Európai Unió Horizont 2020 programjának keretében finanszírozott nemzetközi kutatási projekt, melynek célja olyan optimális karbantartási megoldások kidolgozása, melyek segítségével növelhető a gyártóberendezések működési ideje maximális teljesítmény és csökkentet költségek mellett azáltal, hogy a karbantartási feladatokat a legjobb stratégia szerint, optimális időzítéssel végzik el, lehetőleg a hibák bekövetkezése előtt; így minimalizálható a szükséges beavatkozások mértéke, és maximalizálható a rendszer rendelkezésreállása. A BME Gyártástudomány és -technológia Tanszék feladata karbantartási döntéstámogató szoftverrendszer kidolgozása, amely statisztikai élettartam analízis eszközöket, megbízhatósági és karbantarthatósági szimulációs eszközöket, és karbantartási stratégia és ütemezés optimáló eszközöket tartalmaz.
A projekt értekezleten részt vettek a konzorcium 13 partnerének delegáltjai és a projekt „monitora” (az EU által delegált megfigyelő). A projekt a kitűzött félidős feladatokat maradéktalanul, sikeresen teljesítette. Az alábbi kép a torinói értekezleten készült.

A PROGRAMS projekt félidős beszámoló értekezlete Torinóban.

 

 

2018. december 11-én és 12-én a BME Gyártástudomány és -technológia Tanszéken rendeztük a PROGRAMS projekt 15. hónapos értekezletét. Az alábbi két kép a budapesti értekezleten készült.

A PROGRAMS projekt 15. hónapos konzorciumi értekezlete Budapesten. BME T épület.

Tanszéki bemutató a PROGRAMS projekt 15. hónapos konzorciumi értekezlete során. Gyártástudomány és -technológia Tanszék robotika laboratóriuma, BME G épület.

 

További információk a PROGRAMS projektről:
Cím: Prognostics based Reliability Analysis for Maintenance Scheduling (Előrejelzés alapú megbízhatóság analízis karbantartás ütemezéshez)
Tervezett időtartam: 2017. október 1. – 2020. szeptember 30.
Információs lap: PROGRAMS flyer
A projekt honlapja: https://www.programs-project.eu/
Korábbi tanszéki hír: https://manuf.bme.hu/?p=6423

 

A hírt összeállította: Dr. Németh István, egyetemi docens, a projekt témavezetője

Ugrás a lap tetejére