Hallgatói sikerek

Örömmel és büszkén adjuk hírül, hogy a 2015.05.12-15. között megrendezett Ipar napjai, MACH-TECH kiállításon a Beckhoff Automation Kft. standján kiállított, az Ipar Napjai Különdíjas Beckhoff XTS lineáris szállítórendszer képességeit bemutató robotos cella tervezésében és kivitelezésében két tanszékünkön végzős, az evopro systems engineering Kft-nél szakdolgozatot készítő gépészmérnök hallgatónk (Brányi István és Benei Zoltán) is részt vettek.

A hallgatók a szakdolgozat írási munkájuk során a robotos cella gépészeti tervezésével, gyártásával, programozásával, virtuális és tényleges beüzemelésével foglalkoztak. Benei Zoltán a GraphIT Kft. Design Contest 2015 versenyén az NX szekcióban III. helyezést ért el az általa tervezett robotos cella Siemens NX CAD rendszerrel készített 3D-s CAD modelljével, amelyet felhasználva Brányi István a robotos cella virtuális beüzemelését valósította meg.

Gratulálunk a hallgatók szorgalmas, lelkiismeretes munkájával elért eredményeikhez. Köszönetet szeretnénk egyben mondani az evopro systems engineering Kft-nek azért, hogy a több évre visszatekintő együttműködés keretében folyamatosan nagyon színvonalas, aktuális, valós ipari feladatokkal fogadnak nálunk tanuló gépészmérnök és mechatronikus hallgatókat. A hallgatók szakmai munkáját Kozó Gábor szakterület vezető irányította és támogatta az evopro systems engineering Kft-nél.

A robotos cellával kapcsolatos további információk és látványos videó található a következő linken:

http://www.cnc.hu/2015/07/az-ipar-napjai-kulondijasa-a-beckhoff-xts-linearis-szallitorendszere/

robotoscella

Robotos cella egyik kialakítási változatának díjnyertes 3D-s CAD modellje (Forrás: Benei Zoltán)

robotoscella1

A robotos cella az Ipar napjai, MACH-TECH kiállításon (Forrás: Brányi István)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ugrás a lap tetejére