Aventics Pneumobil 2015 verseny

2015. május 9-én Egerben már 8. alkalommal került megrendezésre a sűrített levegő hajtású járművek, pneumobilok nemzetközi versenye. Ebben az évben 7 országból összesen 56 hallgatói csapat adta le jelentkezését normál és senior kategóriában.
Tanszékünk támogatásával, a tanszéken a kezdetek óta fejlesztés alatt álló pneumobil járművel ebben az évben is részt vett egy 4 fős, „LUFT” nevű hallgatói csapat 44-es rajtszámmal. A hallgatók lelkesedésének, kitartásának, munkájának (új motor építése, elektronikus gázpedál megvalósítása, új PLC programok fejlesztése,…) köszönhetően a pneumobil járművel minden kategóriában el tudtak indulni. A távolsági verseny kategóriában 20. helyezést értek el a megtett 2688 méteres távolsággal (Ha az átlagsebességi határt tudták volna tartani 10. helyezést értek volna el.). Az ügyességi versenyszámot nem sikerült befejezni, de azt csak összesen 19 csapat teljesítette. A gyorsulási versenyen 23. helyezettek lettek. Az összesített műszaki értékelésben 19. helyezést sikerült elérni a hallgatók kitartó, folyamatos munkájának köszönhetően a sok technikai probléma, nehézség ellenére.
További bővebb információ található a www.pneumobil.hu weboldalon. A pneumobil fejlesztése és a versenyzés iránt érdeklődők keressék tanszékünkön Püspöki Jánost.

Ugrás a lap tetejére