X. Nemzetközi Aventics Pneumobil Verseny 2017

V E R S E N Y K I Í R Á S

Az egri Aventics Hungary Kft. tízedik alkalommal hirdet versenyt felsőoktatási intézmények hallgatóinak, pneumatikus hajtással rendelkező járművek tervezésére és kivitelezésére.

Az elkészített „járművek” több versenyszámban mérik össze teljesítményüket: a megtett legnagyobb távolság, az ügyességi és a gyorsulási kategóriákban. A legfontosabb értékelési szempont a megoldás műszaki eredetisége és a kivitelezés technikai színvonala.

A versenyre egyetemi és főiskolai oktatási intézmények maximum 4 fős csapatai nevezhetnek (intézményenként és kategóriánként legfeljebb 3 csapat).
A versenyt két kategóriában hirdetjük meg:
Normál kategória: A nevezéskor valamennyi csapattagnak, a verseny napján pedig a benevezett csapattagok közül minimum 2 főnek hallgatói jogviszonnyal kell rendelkeznie.
Senior kategória: Azok a végzett hallgatók nevezhetnek, akik az előző évi versenyek valamelyikén részt vettek, és egykori alma materük biztosítja részükre a korábbi kész járművet. Ehhez a pneumobilhoz, újabb elemeket nem biztosítunk, egyebekben pedig a 2017 évi versenykiírásnak kell megfelelniük.
A nevezésnek tartalmaznia kell a felelős csapatvezető (műszaki felkészítő tanár) adatait, aki az adott intézmény oktatója, valamint a csapat kapcsolattartójának elérhetőségét (A kapcsolattartó lehet csapattag hallgató is.).

A versenyre szóló jelentkezést a www.pneumobil.hu honlapról elérhető online felületen kell benyújtani 2016.10.31-ig.
A regisztrációs felület a www.pneureg.hu oldalról is elérhető magyar és angol nyelven.

A rendező vállalat a versenyen részt vett hallgatóknak „Pneumobil Bizonyítvány”-t adományoz, amelyben elismeri a versenyre való felkészülés során szerzett szakmai és személyes képességeiket.
A versenyen egy csapat járműve elnyeri az „Aventics Legjobb Pneumobilja 2017” címet.
Az „Aventics Legjobb Pneumobilja 2017” csapat, valamint a verseny Normál kategóriájában valamennyi futam első három helyezettje és a Senior kategória összetett győztese értékes jutalomban részesül.

A verseny időpontja: 2017. május 04-06. (csütörtök-szombat)
A szervező bizottság címe: Aventics Hungary Kft.
3300 Eger, Bánki Donát u. 3.
E-mail: pneumobil@aventics.com
Web: www.pneumobil.hu

Ugrás a lap tetejére