Professzor Vlagyimir Szerebrenny látogatása a Tanszéken

Bauman Moszkvai Állami Műszaki Egyetem, Robotika és Mechatronika Tanszék Tanszékvezetője Professzor Vlagyimir Szerebrenny 2018. július 13.-án látogatást tett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Gyártástudományi- és Technológia Tanszékén. Szerebrenny Professzor Úr a kilencvenes években a Budapesti Műszaki Egyetemen végzett az akkoriban folyó orosz robotikai képzésben. A diploma után a Bauman egyetemen szerzett doktori fokozatot. Utána, az ipar különböző területein, robot tervezéssel, fejlesztéssel és ipari automatizálással foglalkozott. Innen kérték fel a Robotika és Mechatronika Tanszék vezetésére.

A látogatás alkalmából a Tanszék és az EPIC project szervezésében egy szimpózium és workshop került megrendezésre.  A szimpózium előadásait Szerebrenny Professzor Úr nyitotta meg, melyben ismertette néhány jelentős oktatási és kutatási területüket. A következő előadás Dr. Szalay Tibor, Gyártástudományi- és Technológia Tanszék, Tanszékvezetője tartotta, melyben ismertette a Tanszék aktuális kutatási területeit. A soron következő előadást Dr. Erdős Gábor, most mint az MTA SZTAKI főmunkatársa tartotta az elmúlt években végzett robotikai kutatási területekről. Az utolsó előadást Dr. Korondi Péter egyetemi tanár, a Mechatronika, Optika és Gépészeti Informatika Tanszék tanszékvezetője tartotta a Tanszék speciális kutatásairól.

A szimpóziumon közönsége között számos olyan professzor, professzorasszony és egyetemi oktató volt, aki annak idején szervezte és részt vett abban az orosz robotikai képzésben, melyben Szerebrenny Professzor is tanult.

A rendezvény második részében Szerebrenny Professzor Úr látogatást tett a „G” épületben Tanszékünk laboratóriumában. A laborban tett körséta keretében, minden egyes részben kollégáink részletesen bemutatták a laborban alkalmazott gépeket és műszereinket, valamint részletes felvilágosítást adtak az aktuális kutatásaikról.

A rendezvény utolsó részeként kerekasztal beszélgetést tartottunk melyben egyetemeink aktuális problémáit, jövőbeni terveit különös tekintettel az IPAR 4.0 kutatások terén, valamint az oktatási stratégiákat tárgyaltuk meg.

A nap igen tartalmasa telt el és jó hangulatban váltunk el a Professzor Úrtól.

 

Ugrás a lap tetejére