A Pro Progressio Alapítvány Innovációs Nagydíját nyerte el a fejlesztő csapat

„Az innováció nem egy esemény, hanem olyan folyamat, amely a kutatással kezdődik, majd fejlesztéssel, tervezéssel, megvalósítással folytatódik, és az eladással fejeződik be: a mindezek során keletkezett többletérték vállalati és nemzetgazdasági szinten egyaránt lényeges”

Pakucs János kuratóriumi elnök ezekkel a szavakkal méltatta a BME 9 tanszékének több mint 30 fejlesztőjét, akik a lélegeztetőgép rekord gyorsaságú kifejlesztéséhez tevékenyen hozzájárultak. Gratulálunk kollégáinknak, Biró Istvánnak, Hodosán Zsoltnak, Jacsó Ádámnak és Nyírő Józsefnek, akik nélkül ez a projekt nem ért volna el ilyen sikert.

„Évtizedek óta zajlik szakmai-tudományos építkezés a Műegyetemen, amelynek alapja az önbizalom, így olyan komplex feladatra való felkérést is bátran elfogadhatunk, mint egy lélegeztetőgép kifejlesztése. Ez az igényesség kiemelten érvényes a munka oroszlánrészét vállaló Gépészmérnöki Kar, valamint a Villamosmérnöki és Informatikai Kar munkatársaira” Így fejezte ki elismerését és köszönetét Józsa János rektor úr, aki az első pillanattól kezdve aktívan közreműködött a projekt előrehaladásában.

Ugrás a lap tetejére